cim telefon2

bannerkep

hétfő, 25 szeptember 2023 13:58

10 nap után újra itthon

Written by
Tíz nap távol családtól, hazától, infrastruktúrától.
Akár ezzel a mottóval is lehetne összegezni az elmúlt időszakot, melyben 4 tagtársunk részt vett a Libiai küldetés során. Köszönetünket fejezzük ki a bevetésen résztvevőknek, családtagoknak, munkáltatóknak, és mindazon szervezeteknek akikkel együtt dolgoztunk ez idő alatt. Természetesen köszönet illeti a Magyarország Kormányát, hogy lehetővé tették a kiutazást.
A részletekről a későbbiekben adunk tájékoztatást, egyelőre az biztos hogy már a hajnali órákban ismét mindenki épen, egészségesen visszatért családjához.
 
202309263
csütörtök, 21 szeptember 2023 13:57

Dupla helytállás

Written by
LÍBIA
Mint ismeretes 4 tagunk jelenleg is Líbiában tartózkodik a Magyarországról delegált csapat tagjaként, amelyek a következő mentőcsapatokból tevődik össze: Budapest Mentőszervezet, Inter Rescue Hungarian Rescue Team, Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat és nem utolsó sorban a KÖTÉL Egyesület. A helyzet súlyosságáról árulkodik, hogy alapesetben repülővel megközelíthető helyszín elérése kizárólag kombinált logisztikai formában oldható meg, mivel az infrastruktúra nagymértékben megsérült és/vagy megsemmisült. Ennek okán a csapat budapesti indulást követően Izmir (Törökország) városában landoltak, ahonnan tengeren folytatták útjukat, amely több mint 48 órát vett igénybe. Bármely cél elérésére sok megoldás létezik, de figyelembe kell venni, hogy jelen esetben mentőcsapat egy EU-n kívüli alkalmazásáról van szó, amely összetett diplomáciai és logisztikai feladatok elé állítja mentőcsapat beavatkozó és szervező gárdáját is. Tegnapi nap folyamán a megérkezést követően a kint lévő csapatok neki álltak a helyszíni munkálatoknak. A helyzet súlyosságát jól szemlélteti, hogy a helyszínt katonai lezárt területté nyilvánították és oda kizárólag mentőcsapatok léphetnek be. Információkhoz velük kapcsolatban az itthon tartózkodok is nagyon nehezen jutunk, mivel a telefon és internet infrastruktúra is megsemmisült a katasztrófa során. Egységünk a Pest Megyei Kutató-Mentő szolgálat embereivel együtt dolgozik, hogy minél hathatósabb segítséget tudjunk nyújtani az ottani károsultaknak.
Kaposvár
A tegnapi nap folyamán itthon maradt embereink egy összevont együttműködési gyakorlat keretében egy vonatszerencsétlenség felszámolásában vettek részt, ahol a sérült szállításban és a műszaki mentésben nyújtottak segítséget.
A gyakorlat során az alábbi szervezetek vettek részt:
Dombóvár HTP, Kaposvár HTP, Magyar Vöröskereszt, MÁV, Országos Mentőszolgálat, Rendőrség, Somogy Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
 
202309262
csütörtök, 14 szeptember 2023 13:52

Tragédia Líbiában

Written by

Líbiát sújtó katasztrófára reagálva Magyarország 46 fős mentőcsapatot indított útjára a mai nap folyamán. Egyesületünket képviselve 4 fő vesz részt a mentési munkálatokban a csapat részeként, ahol az áldozatok felkutatásában és ellátásában fognak részt venni. További részletek a cikkben.

LINK

 

20230926

kedd, 12 szeptember 2023 07:34

Hétvége

Written by
Hétvégén kissé megoszlott a társaság, mindez az alábbi programok miatt történt, melyet ez úton szeretnénk megköszönni a programokon résztvevő csapattársak munkáját.
A Magyar Tűzoltó Szövetség szervezésében megrendezésre került Balatonföldváron a tűzoltó szakmai nap, melyen a POLARIS-ra tervezett oltóberendezés került bemutatásra.
A Szennai Trivium Packaging családi nap programjain vettünk rész a gyerekek örömére.
Francia országi Carquefou tűzoltó csapatának nyílt napjára történő meghívásnak tettünk eleget, ahol 6 ország város (Carquefou, Glinde, Ajuda, Székelykeresztúr, Otava és Kaposvár) testvérkapcsolata révén nemzetközi szakmai napnak lehettünk részesei.
Mindeközben Marokkói földrengés miatt csapatunk a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálattal karöltve készenlétbe állt az induláshoz, mely végül külföldi csapatok segítségkérésének hiányában a kiutazás egyelőre elmaradt.
Csónak rövidesen birtokba vehető lenne, amennyiben a még hiányzó összeget sikerülne előteremteni. Kérjük támogatásukkal segítsék a mielőbbi beszerzés megvalósulását!
számlaszámunk: Erstebank, 11992402-06505572-00000000
Hiszünk benne hogy meglesz, de ehhez kellenek a támogatók (sok kicsi sokra megy, akár 1000.-forintokból is összerakható), melyek nem csak megosztással segítenek, hanem anyagilag is.
 
202309122
1. oldal / 182

kotelkep transparent

Elérhetőségeink

„KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület

7400 Kaposvár, Pécsi út 11/E

E-mail: rescue@kotelmento.hu

Tel.: +36309573435

Tel.: +36704597709

Kérjük támogatását!

Kérjük, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését! 

Adószámunk:18768398-1-14

Bankszámlaszámunk:
11992402-06505572-00000000