cim telefon2

bannerkep

hétfő, 20 szeptember 2021 15:43

Kis siker

2021.09.59. A hétvége sem telt eseménytelenül. Szombaton a Balatonföldváron megrendezett magas színvonalú tűzoltó szakmai napon vettünk részt, ahol a kiállítók jóvoltából „élesben” kipróbálhattuk a tűzoltó és műszaki mentő eszközöket. Ez úton szeretnénk megköszönni úgy a szervezőknek, mint a kiállítóknak a lehetőséget! Mai napon eltűnt személy keresésre kaptunk riasztást, de sajnos az est beálltáig a kutatás nem vezetett eredményre. A kutatás során szárnyán sérült fiatal gémet találtunk, melyet a szakembereknek átadtunk.

balatonf

szerda, 15 szeptember 2021 07:44

Nehéz terep

2021.09.14./58. Az éjszaka folyamán vonultunk a külvárosban lakó, nehezen megközelíthető helyszínre betegmozgatás céljából. A terepviszonyokból kifolyólag egyesületünk terepjárójával juttattuk a helyszínre az OMSZ dolgozóit. A vizsgálatokat követően a beteggel együtt a mentőautóhoz visszatértünk, majd azzal folytatta útját a kórházba.

nehez

csütörtök, 09 szeptember 2021 15:45

Szakmai nap

Szeptember 18.-án Balatonföldváron az MTSZ szakmai nap keretében megtekinthető lesz egyesületünk fecskendője. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Védelem Online

 

ivecooo

péntek, 03 szeptember 2021 15:42

Magyar bajnokság

Mai napon rendezték meg idén TFA és FCC Hungary magyar bajnokságot, amelyen egyesületünket Csilla Ódor-Sápi , Eszter Török , Kováts Dávid , László Bodó és kaposvári hivatásos barátunk Veres Soma képviselte.

Hölgyeknél Ódor-Sápi Csilla egyéniben korcsoport II.-ben az 1. helyet szerezte meg, továbbá női vegyes csapatban is első helyig küzdötték magukat.

Török Eszter korcsoport I.-ben és FCC versenyszámban is a második helyet érdemelte ki. Emellett a legjobban teljesítő női önkéntes tűzoltó versenyző díj is hozzákerült.

Ifj. Bodó László megszerezte korcsoport I.-ben az első helyet, továbbá az FCC versenyszámot sikerült az összes nevező közül a leggyorsabban abszolválnia, így kiérdemelni Firefighter Combat Challenge legjobban teljesítő különdíját.

Gratulálunk minden versenyzőnek és köszönjük a színvonalas szervezést a szervezőknek.

szepvolt

csütörtök, 19 augusztus 2021 16:28

Kitüntető kitüntetés

Egyesületünk alapító elnökének Bodó Lászlónak , az államalapító Szent István ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Áder János Köztársasági elnök.

"Minden közmondásnak megvan a mondanivalója: „soha ne felejtsd el honnan indultál”!

Hosszú és rögös út vezetett az Erdélyi Gyergyóremete, Falu utcai szülőiháztól a mai nap eseményéig, a Belügyminisztériumig a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés átvételéig.
Sajnos személyesen nem tehetem, de mégis szeretném először is megköszönni szüleimnek, akik felneveltek abban a tudatban, hogy segíteni kell mindenkin. Gyermekkoromban megtapasztaltam, hogy szüleim látva az utcán enyhe emelkedőn görnyedő háttal cipekedő idősek küzdelmét rögtön kiküldtek segíteni mert együtt leküzdeni az emelkedőt az akadályokat könnyebb és jóleső öröm töltött el. A kétkezi munkát is volt alkalmam megtapasztalni, nagy köszönettel tartozom a rokonságnak (takartunk, kapáltunk, pityókát szedtünk stb.) mindezt szeretetteljes összefogással.
Az iskola első osztályában tanítónk szintén egy közmondással kezdte az első napot: „mindenki a család fényképét magával hozta”. Igaz, hogy ezt megértsem jó pár évnek el kellett telnie.
Aztán az iskolai évek rohantak, tanító helyett tanárok jöttek, de az elképzelésem nem változott,
pap szerettem volna lenni sok -sok embernek lelki támaszt nyújtani, segíteni.
Az álmok egy pillanat alatt összetörtek, mikor alig 24 éves nővérem szenvedés nélkül, hirtelen távozott az élők sorából. Sok álmatlan éjszakát követően a család kérésének tettem eleget és nem lettem pap.
Család alapítás mellett döntöttem, de továbbra is ott lebegett az űr az életemben, hogy válik majd gyerekkori álmom valóra, hogyan tudok segíteni másokon?
A kérdésre a választ az élet adta meg, sikerült megismerkednem hasonló gondolkodású emberekkel így jött létre ezen személyek összefogásával az én vezetésemmel 1998. márciusában a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület. Kaposvár védelmére alakultunk, de a tettvágy nem szűnt, így a tagok tudásának és eszközparkunk folyamatos fejlesztésének köszönhetően immáron bevetéseink „határtalanok”. Megtehetjük mindezt, mert az ENSZ INSARAG vizsgafeltételeinek megfelelve a speciális eszközparkunk mellett lelkes csapattársainkkal együtt továbbra is egy a célunk segíteni a bajban. Legnagyobb örömömre gyermekeim követték példámat és egyesületünk munkáját magas szintű szakmai tudásukkal segítik. Ma már számolni sem tudom, hány esetben sikerült életeket megmenteni, segíteni az újrakezdésben, a károk enyhítésében és a meglévő tudás, tapasztalat átadásával más egyesületek munkáját támogatni bel és külföldön egyaránt.
Természetesen nagy köszönet a csapattársaimnak, barátaimnak, társszerveinknek, támogatóinknak, munkáltatómnak, hogy idáig eljutottam.
A rögös út megtételéhez közel 60 év kellett ezért a legnagyobb köszönet mégis csak a szüleimet, feleségemet, gyermekeimet és ma már unokáimat illeti akik mindig mindenhonnan hazavárnak!
Kaposvár, 2021. augusztus 19.
Bodó László"
laci
kedd, 17 augusztus 2021 08:26

Kemény éjszaka

Az esti órákban érkezett megkeresés, miszerint egy középkorú férfi a Mosoni-Duna mecséri részén feltételezhetően vízbe fulladt. A több órás utazás sajnos nem hozott eredményt, mert nem sokkal hogy vízre tettük a csónakot és a szonárt elindítottuk hatalmas széllökésekkel erős zivatar szakította félbe a munkánkat.
(A kép illusztráció)

duna

vasárnap, 15 augusztus 2021 07:17

Éjszakai mentés

2021.08.15./54. A kora reggeli órákban a Balatonpartról Kaposvárra tartó személygépgépjármű balesetéhez vonultunk a Kaposvári hivatásos bajtársak műszaki mentő szerével karöltve . A kárfelszámolás idején a rendőrség irányította a forgalmat.
A szalagkorlátnak csapódó személygépkocsiból szerencsére sérülések nélkül szálltak ki az autó vezetője és utasa.

suzi

csütörtök, 12 augusztus 2021 15:59

Gyakorlatok napja

A hőség ellenére csapattársaink mai nap folyamán két ízben is helyt álltak.
A délelőtti órákban egy feltételezett IV. kiemelt tűzhöz vonultunk a Csiky Gergely színházba ahol a hivatásos bajtársakkal közösen a tüzet sikeresen „eloltottuk”.
A délutáni órákban ismét riasztás érkezett, ezúttal az éves önálló beavatkozó minősítő gyakorlat céljából. Ez úton az iparterületen egy szerelőműhelyben csaptak fel a lángok. A létszám ellenőrzéskor derült ki, hogy két fő bent rekedt. A felderítés, életmentés és a tűzoltását követően kézhez kaptuk újabb egy évre szóló önálló beavatkozó oklevelet.
Köszönet a csapattársaknak a kitartásért!

igazol

kedd, 03 augusztus 2021 07:28

Alpin feladat

2021.08.03/53. A korábbi vihar által lehasadt 16 magasan lévő körülbelül 8 m-es faágat alpintchnikával tudtuk eltávolítani, ezzel az épületet és a gyalogosokat veszélyeztető káreseményt felszámoltuk.

eert1

csütörtök, 29 július 2021 07:25

Sellye

Köszönjük a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és az érintett települések polgármestereinek elismerését

eert0

1. oldal / 45

kotelkep transparent

Elérhetőségeink

„KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület

7400 Kaposvár, Pécsi út 11/E

E-mail: rescue@kotelmento.hu

Tel.: +36309573435

Tel.: +36704597709

Kérjük támogatását!

Kérjük, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését! 

Adószámunk:18768398-1-14

Bankszámlaszámunk:
11992402-06505572-00000000