cim telefon2

bannerkep

szombat, 30 október 2021 08:51

Nem unatkoztunk

2021.10.30/59-63. Az elmúlt időszak sem telt el tétlenül. Három eltűnt személy felkutatásában vettünk részt, 1 alkalommal a rendőrség munkáját segítettük a határ mentén, 1 tűzeset felszámolását végeztük, illetve egy túlsúlyos beteg mozgatásban vettünk részt az OMSZ dolgozóival karöltve.
Időközben a Hollandiai társszervünktől megérkezett Erdélybe a védőruhákat szállító autó, így egy műszaki mentés oktatással egybekötve került szétosztásra az Erdélyi Önkéntes Tűzoltók Szövetségének tagjai között.
kersztur
kedd, 05 október 2021 14:38

HUSZÁR gyakorlat és éles bevetés

Ma hajnalban egy COVID gyorstesztet követően útnak indult csapatunk is a HUSZÁR nezetközi mentőszervezet részeként!
Október 4-én reggel 7 óra 47 perckor 6.1-es erősségű földrengés rázta meg a Szlovénia fővárosát és közvetlen környezetét. Az epicentrum Szlovénia közepén Ljubljanától 10 km-re délkeleti irányban 12 km mélyen volt. A földrengés hatása kb 30 km-es körben 34 települést és közel 600 000 embert érint. Legalább 100 épület összedőlt és közel 6 000 épület károsodott. Legalább 60 000 ember veszítette el az otthonát. Az első jelentések alapján 100 ember meghalt és több száz ember lehet a romok alatt. A sérültek száma folyamatosan nő és már átlépte az 1000 főt. Az összedőlt épületek között van iskola, kórház, egészségcenter, múzeumok, műemléki épületek. Néhány veszélyes létesítmény is érintett az omlások kapcsán. A földrengés következtében több földcsuszamlást is jelentettek és több helyen tűz ütött ki.
Szlovénia nemzetközi segítséget kért!
Az esemény jellege nemzetközi #siquake2020 GYAKORLAT!
A gyakorlat ideje alatt idehaza sem voltak csapattársain tétlenek, hisz Bonyán anyja és lánya tűntek el még a tegnapi napon.
A rendőrség dolgozóival karöltve sikerült megtalálni mindkét személyt az erdős területen még az est beállta előtt.
szlovén
hétfő, 27 szeptember 2021 09:41

Bronzos hétvége

Hétvégén rendezték meg Horvátországban Firefit Champhionships Tisno fordulóját, amelyről kis csapatunk Relay Mix kategóriában a bronz éremmel tért haza. A csapat tagjai mind Kaposváriak és szinte mindenkinek első ilyen versenye. A csapatot vegyesen városi hivatásosok és egyesületünk tagjai alkották. A csapat tagjai: Horváth Lilla, Török Eszter, Ifj. Bodó László, Szili Péter, Veres Soma. A korábban megszokott Firefighter Combat Challenge-hez képest eltérő szabályrendszerű versenyen, egy teljesen új tornyon először indultak csapattársaink közel két év külföldi verseny kihagyás után. A verseny jelentőségét mutatja, hogy a versenyen nagyon sok nemzet képviselte magát, a teljesség igénye nélkül a következők:
Észtország, Lengyelország, Csehország, Horvátország, Szlovénia, Egyesült Királyság, Németország és mi kis nemzetünk Magyarország.
Ezúton is gratulálunk nekik és minden résztvevőnek!
lacikaek
hétfő, 20 szeptember 2021 15:43

Kis siker

2021.09.59. A hétvége sem telt eseménytelenül. Szombaton a Balatonföldváron megrendezett magas színvonalú tűzoltó szakmai napon vettünk részt, ahol a kiállítók jóvoltából „élesben” kipróbálhattuk a tűzoltó és műszaki mentő eszközöket. Ez úton szeretnénk megköszönni úgy a szervezőknek, mint a kiállítóknak a lehetőséget! Mai napon eltűnt személy keresésre kaptunk riasztást, de sajnos az est beálltáig a kutatás nem vezetett eredményre. A kutatás során szárnyán sérült fiatal gémet találtunk, melyet a szakembereknek átadtunk.

balatonf

szerda, 15 szeptember 2021 07:44

Nehéz terep

2021.09.14./58. Az éjszaka folyamán vonultunk a külvárosban lakó, nehezen megközelíthető helyszínre betegmozgatás céljából. A terepviszonyokból kifolyólag egyesületünk terepjárójával juttattuk a helyszínre az OMSZ dolgozóit. A vizsgálatokat követően a beteggel együtt a mentőautóhoz visszatértünk, majd azzal folytatta útját a kórházba.

nehez

csütörtök, 09 szeptember 2021 15:45

Szakmai nap

Szeptember 18.-án Balatonföldváron az MTSZ szakmai nap keretében megtekinthető lesz egyesületünk fecskendője. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt.

 

Védelem Online

 

ivecooo

péntek, 03 szeptember 2021 15:42

Magyar bajnokság

Mai napon rendezték meg idén TFA és FCC Hungary magyar bajnokságot, amelyen egyesületünket Csilla Ódor-Sápi , Eszter Török , Kováts Dávid , László Bodó és kaposvári hivatásos barátunk Veres Soma képviselte.

Hölgyeknél Ódor-Sápi Csilla egyéniben korcsoport II.-ben az 1. helyet szerezte meg, továbbá női vegyes csapatban is első helyig küzdötték magukat.

Török Eszter korcsoport I.-ben és FCC versenyszámban is a második helyet érdemelte ki. Emellett a legjobban teljesítő női önkéntes tűzoltó versenyző díj is hozzákerült.

Ifj. Bodó László megszerezte korcsoport I.-ben az első helyet, továbbá az FCC versenyszámot sikerült az összes nevező közül a leggyorsabban abszolválnia, így kiérdemelni Firefighter Combat Challenge legjobban teljesítő különdíját.

Gratulálunk minden versenyzőnek és köszönjük a színvonalas szervezést a szervezőknek.

szepvolt

csütörtök, 19 augusztus 2021 16:28

Kitüntető kitüntetés

Egyesületünk alapító elnökének Bodó Lászlónak , az államalapító Szent István ünnepe alkalmából Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést adományozott Áder János Köztársasági elnök.

"Minden közmondásnak megvan a mondanivalója: „soha ne felejtsd el honnan indultál”!

Hosszú és rögös út vezetett az Erdélyi Gyergyóremete, Falu utcai szülőiháztól a mai nap eseményéig, a Belügyminisztériumig a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetés átvételéig.
Sajnos személyesen nem tehetem, de mégis szeretném először is megköszönni szüleimnek, akik felneveltek abban a tudatban, hogy segíteni kell mindenkin. Gyermekkoromban megtapasztaltam, hogy szüleim látva az utcán enyhe emelkedőn görnyedő háttal cipekedő idősek küzdelmét rögtön kiküldtek segíteni mert együtt leküzdeni az emelkedőt az akadályokat könnyebb és jóleső öröm töltött el. A kétkezi munkát is volt alkalmam megtapasztalni, nagy köszönettel tartozom a rokonságnak (takartunk, kapáltunk, pityókát szedtünk stb.) mindezt szeretetteljes összefogással.
Az iskola első osztályában tanítónk szintén egy közmondással kezdte az első napot: „mindenki a család fényképét magával hozta”. Igaz, hogy ezt megértsem jó pár évnek el kellett telnie.
Aztán az iskolai évek rohantak, tanító helyett tanárok jöttek, de az elképzelésem nem változott,
pap szerettem volna lenni sok -sok embernek lelki támaszt nyújtani, segíteni.
Az álmok egy pillanat alatt összetörtek, mikor alig 24 éves nővérem szenvedés nélkül, hirtelen távozott az élők sorából. Sok álmatlan éjszakát követően a család kérésének tettem eleget és nem lettem pap.
Család alapítás mellett döntöttem, de továbbra is ott lebegett az űr az életemben, hogy válik majd gyerekkori álmom valóra, hogyan tudok segíteni másokon?
A kérdésre a választ az élet adta meg, sikerült megismerkednem hasonló gondolkodású emberekkel így jött létre ezen személyek összefogásával az én vezetésemmel 1998. márciusában a „KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület. Kaposvár védelmére alakultunk, de a tettvágy nem szűnt, így a tagok tudásának és eszközparkunk folyamatos fejlesztésének köszönhetően immáron bevetéseink „határtalanok”. Megtehetjük mindezt, mert az ENSZ INSARAG vizsgafeltételeinek megfelelve a speciális eszközparkunk mellett lelkes csapattársainkkal együtt továbbra is egy a célunk segíteni a bajban. Legnagyobb örömömre gyermekeim követték példámat és egyesületünk munkáját magas szintű szakmai tudásukkal segítik. Ma már számolni sem tudom, hány esetben sikerült életeket megmenteni, segíteni az újrakezdésben, a károk enyhítésében és a meglévő tudás, tapasztalat átadásával más egyesületek munkáját támogatni bel és külföldön egyaránt.
Természetesen nagy köszönet a csapattársaimnak, barátaimnak, társszerveinknek, támogatóinknak, munkáltatómnak, hogy idáig eljutottam.
A rögös út megtételéhez közel 60 év kellett ezért a legnagyobb köszönet mégis csak a szüleimet, feleségemet, gyermekeimet és ma már unokáimat illeti akik mindig mindenhonnan hazavárnak!
Kaposvár, 2021. augusztus 19.
Bodó László"
laci
kedd, 17 augusztus 2021 08:26

Kemény éjszaka

Az esti órákban érkezett megkeresés, miszerint egy középkorú férfi a Mosoni-Duna mecséri részén feltételezhetően vízbe fulladt. A több órás utazás sajnos nem hozott eredményt, mert nem sokkal hogy vízre tettük a csónakot és a szonárt elindítottuk hatalmas széllökésekkel erős zivatar szakította félbe a munkánkat.
(A kép illusztráció)

duna

vasárnap, 15 augusztus 2021 07:17

Éjszakai mentés

2021.08.15./54. A kora reggeli órákban a Balatonpartról Kaposvárra tartó személygépgépjármű balesetéhez vonultunk a Kaposvári hivatásos bajtársak műszaki mentő szerével karöltve . A kárfelszámolás idején a rendőrség irányította a forgalmat.
A szalagkorlátnak csapódó személygépkocsiból szerencsére sérülések nélkül szálltak ki az autó vezetője és utasa.

suzi

1. oldal / 46

kotelkep transparent

Elérhetőségeink

„KÖTÉL” Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület

7400 Kaposvár, Pécsi út 11/E

E-mail: rescue@kotelmento.hu

Tel.: +36309573435

Tel.: +36704597709

Kérjük támogatását!

Kérjük, támogassa adója 1%-ával egyesületünk működését! 

Adószámunk:18768398-1-14

Bankszámlaszámunk:
11992402-06505572-00000000